KÜTAHYA / ŞAPHANE - 75. Yıl Ortaokulu

eTwinning - 21. Yüzyıl Dünyasında Ben De Varım (I Exist In The 21st Century World Me Too)

16-03-2022

Proje hakkında

21.yy dünyasında en etkili öğrenme ve öğretme metotlarından olan web 2.0 araçlarının kullanımının sınıflarımızda bulunan özel öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencilerimiz tarafından da kullanılmasını sağlayarak onların da 21. yüzyıl becerilerini kazanmasına yardımcı olabilmek için bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik.

Web 2.0 tools are one of the most effective learning and teaching methods in the 21st century world. We decided to implement this project in order to enable our students in our classrooms who have special learning difficulties to use Web 2.0 tools and to help them gain 21st century skills.

HEDEFLER

1) Özel öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencilerin web 2.0 araçlarını kullanma becerilerini geliştirme.
2) Özel öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencilerin teknolojiyi kullanma becerilerini geliştirme.
3) Özel öğrenme güçlüğü yaşayan öğrencilere bilişsel okur yazarlık becerisi kazandırma.

1) Developing the skills of students with special learning difficulties in using web 2.0 tools.
2) Developing technology use skills of students with special learning difficulties.
3) Gaining cognitive literacy skills to students with special learning difficulties.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz 6 ay sürecek.
OCAK= Öğrenci, öğretmen ve okulların tanıtımı yapılacak. Logo seçimi, anket yapılacak.
ŞUBAT=Öğrenciler Web 2.0 araçlarını kullnarak kendi avatarını yapacaklar.
MART= Öğrenciler WordArt aracını kullanarak Dünya dillerinde "Merhaba Dost" kelimesini yazacaklar
NİSAN=Öğrenciler Makebadges ile etwinning rozeti hazırlayacaklar.
MAYIS=Öğrenciler Shoutgif ile hareteketli resimler yapacaklar.
HAZİRAN= Ölçme değerlendirme anketleri düzenlenecek. Padlette dijital panoda paylaşımlar yapılacak.Takvim oluşturulacak.

Our project will last 6 months.
JANUARY= Students, teachers and schools will be promoted. Logo selection, survey will be done.
FEBRUARY=Students will make their own avatar using Web 2.0 tools.
MART= Students will write the word "Hello Friend" in World languages using the WordArt tool
APRIL=Students will prepare an eTwinning badge with Makebadges.
MAY=Students will create animated pictures with Shoutgif.
JUNE= Assessment and evaluation surveys will be held.

1) Proje sonunda öğrencilerde teknoloji okur yazarlık becerisi artacak.
2) Öğrenciler daha çok duyu organı ile eğitim ortamına katılacaklar. öğrencilerin bilişsel olarak da gelişmeleri sağlanacak.
3)Öğrencilerin genellikle farklı web araçları ile geliştirdikleri ürünler ile sınıfa gelmeleri aktivitelere katılmak için motivasyonlarını artıracak.

ORTAYA ÇIKACAK ÜRÜNLER

a) digital takvim
b) digital e book
c) digital pano

1) At the end of the project, students' technology literacy skills will increase.
2) Students will participate in the educational environment with more sense organs. Cognitive development of students will also be ensured.
3) Students' coming to the classroom with the products they have developed with different web tools will increase their motivation to participate in the activities.

PRODUCTS TO BE RELEASED

a) digital calendar